83% מהמסע הקונה לא נמצא איתכם בחדר. מי מדבר בשבילכם?
15 בדצמבר. הודעה מהנהלת החשבונות:
נשארה יתרה בתקציב השיווק, ואם היא לא תנוצל עד סוף החודש, היא תיעלם.
מה עושים עם תקציב סוף שנה לסרטי וידאו, או עם כל תקציב אחר?
כמעט תמיד קונים משהו מהיר. קמפיין ממומן. מתנות לחג. כסף שנגמר ב-31 בדצמבר.
אבל יש דרך אחרת לחשוב על הכסף הזה.
המספר שהופך את השאלה
בסקר של Gartner שכלל 750 קונים עסקיים ברכישות מורכבות, נמצא שהם מקדישים רק 17% מזמן הרכישה לפגישות עם ספקים.
כשיש שלושה ספקים בשוק, כל אחד מקבל בערך 5%. (הסקר פורסם ב-2018, והדפוס הזה מוכר מאז לכל מי שמוכר ב-B2B.)
שאר הזמן? הקונה לבד. מחפש, קורא, משווה, מעביר קישור לקולגה.
83% מהמסע שבו אתם לא בחדר. מי מדבר בשבילכם שם?
סרט שעובד כשהצוות שלכם ישן
זה בדיוק התפקיד של סרטי וידאו טובים.
סרט תדמית שמציג מי אתם בשתי דקות. סרט הסברה שמפשט את המוצר עד שמנהל רכש יכול להעביר אותו הלאה בלי להסביר.
וסרטי לקוחות ממליצים, שאומרים את מה שאתם לא יכולים להגיד על עצמכם.
הם עובדים בשעה שתיים בלילה. הם עוברים במייל בין שני מנהלים. הם לא מתעייפים ולא שוכחים את הנקודה החשובה.
אנחנו בנאנוק רואים את זה שוב ושוב: סרט אחד טוב ממשיך לעבוד הרבה אחרי שהחשבונית שולמה. קייס סטאדי שהפקנו ל-L’Oréal הוא דוגמה אחת לאיך נראה סרט שמחזיק את הצופה.
תקציב סוף שנה לסרטי וידאו: מה עושים לפני 31 בדצמבר
שלושה צעדים פשוטים:
- תכננו אחורה. צילומים בדצמבר, עריכה וליטוש בינואר, ונכס מוכן לקמפיין של הרבעון הראשון. מי שמזמין ב-28 בדצמבר מפספס את החלון.
- בחרו נכס שעובד שנה שלמה. סרט תדמית או הסברה שמתאר את מה שלא משתנה, וחבילת סרטי לקוחות ממליצים שמצולמת בבת אחת, במקום סרט בודד פעם ברבעון.
- שאלו איפה אתם חסרים. איפה בתהליך המכירה הלקוח מחכה לתשובה ואין לו אותה? שם הסרט הבא.
רוצים להבין איך מביאים לקוחות לדבר מול המצלמה? או לתכנן חבילת סוף שנה לסרטי טסטמוניאלס, תדמית או הסברה? דברו איתנו לפני שהתקציב נעלם.


